четвъртък, 13 април 2017 г.

НА ВЕЛИКДЕН ЩЕ ВАЛИ В ЦЯЛАТА СТРАНА,НА МЕСТА ИНТЕНЗИВНО И С ГРЪМОТЕВИЦИ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Днес,14 април минималните температури ще са от 3° до 8°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ Боряна Маркова.
Ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 26°, по морския бряг - между 16° и 19°.
По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 16°-19°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините облачността ще е разкъсана, в следобедните часове предимно купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, над 2500 метра – сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 6°.
В събота ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, на места, главно в Южна и Западна България ще превали за кратко и ще прегърми. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 25°. В неделя валежи ще има в цялата страна, след обяд на места ще са интензивни, с гръмотевични бури. Ще се задържи е сравнително топло, но вятърът ще се ориентира от северозапад и по-късно през деня ще се усили, с него ще започне да нахлува студен въздух. В понеделник ще е хладно и ветровито. От запад облачността ще се разкъсва и временно ще намалява. В Източна България валежите ще продължат.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар