вторник, 24 януари 2017 г.

УТРЕ ЩЕ ВАЛИ СНЯГ В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Пред следващото денонощие времето ще е облачно. През нощта сняг ще превалява в Южна България и Предбалкана. Утре преваляванията ще са на места, главно в южната половина на страната. След обяд ще спират, а облачността над северозападните райони временно ще се разкъса. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните между минус 2° и 3°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, през деня слабо ще се повиши. 
Над Черноморието ще бъде облачно, с умерен североизточен вятър. Максимални температури 1-2°, температурата на морската мода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 
В планините ще е облачно и ще превалява сняг, през деня - главно в Родопите. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - минус 7°.
През следващите дни от север-североизток ще прониква студен въздух и температурите ще се понижат, минималните - значително. В четвъртък през първата половина от деня ще бъде предимно облачно, все още на отделни места, главно в планинските райони в Западна България е възможно да превали слаб сняг. По-късно облачността ще се разкъсва и ще намалява, в петък на места и до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар