неделя, 8 януари 2017 г.

СТУД И МИНУС 17 ГРАДУСА НА 9 ЯНУАРИ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Атмосферното налягане ще е близко до средното за януари, през деня слабо ще се повиши. През следващото денонощие облачността ще е значителна. През нощта на много места, а утре,9 януари главно в югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане много студено с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 17° и минус 12°, а максимални - между минус 15° и минус 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова. 
Над Черноморието ще бъде облачно, на места с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 12° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3°.
Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 14°, на 2000 метра - минус 19°.
Във вторник ще остане студено и предимно облачно. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 10° и минус 15°, в отделни райони, при стихване на вятъра и разкъсване на облачността, и около и под минус 20°. Максималните ще са между минус 10° и минус 5°. По-късно през деня от юг отново ще започнат валежи от сняг, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в източната половина от страната; там и вятърът ще се ориентира отначало от север, впоследствие от северозапад, ще е умерен и силен и отново ще има условия за навявания. В сряда в сутрешните часове все още ще превалява в североизточните райони, след обяд валежите ще спрат. Вятърът ще отслабне и ще стане западен. Облачността ще се разкъсва и бързо ще намалява. Температурите ще се повишат слабо. В четвъртък дневните температури ще се повишат още, повече слънце ще има в планинските райони, а в равнинната част от страната на места ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар