понеделник, 28 ноември 2016 г.

СНЯГ И СТУД ТАЗИ СЕДМИЦА

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ (архив)

През нощта в по-голямата част от страната ще има валежи от сняг и ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка. Утре ще продължи да превалява. В следобедните часове от север валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Сутрешните температури ще са близки до максималните - между минус 1° и 4°, а през деня понижението на температурите ще продължи. Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане малко по-високо от средното за ноември. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд и сняг. Вятърът ще бъде умерен и временно силен от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 3°-4°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, предимно североизточен вятър. Застудяването ще продължи. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°.
В сряда вятърът ще отслабне, до вечерта и в източните райони. Облачността ще се разкъсва и ще намалява, над места и до предимно слънчево. Сутринта ще е доста студено, минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 9° и минус 4°, в Източна България ще са все още по-високи, до около минус 1-0°, максималните ще са между минус 3° и 2°. В четвъртък и петък ще духа умерен западен вятър. Ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар