четвъртък, 15 септември 2016 г.

В СЪБОТА ПРЕДИМНО СЛЪНЧЕВО,НЕДЕЛЯ ДЪЖД.ОТ ПОНЕДЕЛНИК ЗАХЛАЖДАНЕ И ВАЛЕЖИ

Снимка:Живко Михалев
До полунощ на отделни места, главно в източната половина от страната все още ще превалява, но валежите ще спрат и облачността ще намалее до незначителна. До края на нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Утре ще е слънчево и топло. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Минималните температури ще са между 11° и 16°, а максималните - между 28° и 33°. Това съобщи  дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури 27°-28°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°. 
В събота ще остане предимно слънчево и топло. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 13° и 18°, а максималните - между 28° и 33°. В неделя облачността ще се увеличи и на места ще превали. В понеделник ще преобладава облачно време. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще превалява дъжд, а на отделни места временно валежите ще са интензивни, възможни са и гръмотевици. Температурите там ще се понижат, максималните ще са между 20° и 25°; в югоизточните райони все още ще са високи.
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар