сряда, 15 юни 2016 г.

СЪБОТА НИ ЧАКАТ ДО 38° ТЕМПЕРАТУРИ,В РАВНИНИТЕ ДО 40°.НЕДЕЛЯ ЛЕКО ЗАХЛЖДАНЕ

Снимка:jivko mihalev

Днес ще е слънчево, около и след обяд горещо. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Максимални температури между 29° и 34°, по морския бряг между 25° и 31°, в София около 30°.
Това съобщи Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН .
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, след обяд юг-югозападен вятър. Максимални температури между 28° и 31°, по най-северното крайбрежие малко по-ниски. Температурата на морската вода е 20-22°, на север от нос Калиакра 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините също ще бъде слънчево. Ще духа до умерен западен, по най-високите върхове силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 18°. 
През следващите три дни времето ще бъде слънчево. Температурите ще се повишат още и в петък, и събота максималните ще са между 33° и 38°. На отделни места в равнините през втория ден – до около 40°, по-ниски – по черноморското крайбрежие. В петък ще се появи разкъсана, предимно висока облачност, а в събота вечерта и през нощта срещу неделя на изолирани места в Северна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. В неделя вятърът ще се ориентира от изток, дневните температури слабо ще се понижат и на отделни места, главно в планините, ще превали и прегърми.
Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец юни. През деня ще се задържи почти без промяна.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар