неделя, 19 юни 2016 г.

КАКВО ВРЕМЕ НИ ОЧАКВА ОТ 20 ДО 23 ЮНИ

Снимка:jivko mihalev
Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд в Западна България отново ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми.Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН)Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Високите температури ще се задържат и максималните ще са между 33° и 38°. Атмосферното налягане е около средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 21° - 24°, на север от нос Калиакра 17° - 18°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.
Над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд в масивите от Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.
През следващите дни температурите в страната бавно ще се понижават и в четвъртък максималните ще са между 30° и 35°. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността около и след обяд. Във вторник и сряда вероятността за валежи е малка, но в четвъртък на отделни места в северозападната половина от страната ще превали за кратко.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар