петък, 27 май 2016 г.

УИКЕНДА ТОПЛО С ДЪЖД И ГРЪМОТЕВИЦИ,ОТ ВТОРНИК НАХЛУВА ХЛАДЕН ВЪЗДУХ,ВЪЗМОЖНИ СА И ГРАДУШКИ

Снимка:jivko mihalev

Днес ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в източните райони, ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще е почти тихо и топло. Максималните температури ще са между 23° и 28°. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.
Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който през деня ще се ориентира от югоизток. Максимални температури 19°-22°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще е предимно слънчево време с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозападен. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.
В неделя ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източните и планинските райони, но само на отделни места там краткотрайно ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. В началото на следващата седмица температурите още малко ще се повишат. Ще преобладава слънчево време, след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност и на места там ще превали и прегърми. Във вторник, от запад-северозапад, със слаб до умерен вятър ще проникне хладен въздух. Въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива. В часовете около и след обяд, и преди полунощ ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и локални градушки.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар