събота, 19 март 2016 г.

ПЪРВА ПРОЛЕТ ПОСРЕЩАМЕ СЪС СТУД,ОТ ПОНЕДЕЛНИК БЪРЗО ЗАТОПЛЯНЕ

Снимка:jivko mihalev

През нощта над Южна България ще е ясно, над Северна - облачността ще се увеличи. Минимални температури между 0° и 5°. Утре ще има разкъсана облачност, значителна над Източна България, където след обяд, на места ще превали слаб дъжд. Вятърът от северозапад ще се усили до умерен. Привечер в североизточните райони ще се ориентира от североизток и с него ще нахлуе студен въздух. През нощта срещу неделя на отделни места в Североизточна България дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане ще се понижава. 
Над Черноморието ще има значителна облачност и на места, главно в северната част ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток . Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина. Почти без валежи. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 0°.
В неделя ще е почти без валежи, с променлива облачност. В Северна и Източна България температурите ще се понижат. В началото на следващата седмица отново бързо ще се затопли и във вторник максималните температури отново ще са до 14°-19°. Облачността ще е променлива, на отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд. В понеделник ще духа западен вятър, в Дунавската равнина до умерен. Във вторник временно ще отслабне и ще стане от югоизток-юг.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар