понеделник, 4 януари 2016 г.

ДНЕС,5 ЯНУАРИ ВАЛЕЖИТЕ ВРЕМЕННО ЩЕ СПРАТ,ВЕЧЕРТА ОТ ЮГОЗАПАД ОТНОВО СЕ АКТИВИЗИРАТ

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com
Днес още преди обяд от запад валежите бързо ще спират, най-късно в Североизточна България. През деня ще има и временно разкъсване на облачността, но след пладне тя ще се вплътни. Вечерта от югозапад отново ще започнат валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня временно ще се ориентира от запад. Такава е прогнозата за времето съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) , дежурният синоптик Мартин Славчев. 
Над Черноморието ще преобладава облачно време. В сутрешните часове все още ще превалява дъжд и сняг, около обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня за кратко ще се ориентира от запад. Максимални температури на въздуха: 3°-4°. Температурата на морската вода е 4°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 2°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за януари.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар