неделя, 17 януари 2016 г.

УТРЕ СНЕГОВАЛЕЖИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ,МИНИМАЛНИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ЩЕ ДОСТИГНАТ МИНУС 10 ГРАДУСА


 
Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza..blogspot.com
И във Варна днес заваля сняг,след обилния
дъжд.


През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Снеговалежите ще продължат, но вече ще бъдат слаби. Утре след обяд от запад ще започне процес на спиране на валежите и на разкъсване на облачността. Ще духа умерен, в Източна България силен и временно бурен север-североизточен вятър. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи. Застудяването ще продължи и минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а максималните – между минус 6° и минус 1°.
Такава е прогнозата на времето, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от НИМХ към БАН.
Над Черноморието ще бъде облачно и ще продължи да превалява слаб сняг. Ще духа силен и временно бурен вятър от север-североизток. Ще има снежни виелици. Максимални температури между между минус 5° и 0°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще бъде предимно облачно със слаби снеговалежи. По-късно през деня над масивите от Югозападна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северен вятър. Мразовито време с минимални температури по най-високите върхове минус 20°-минус 18°, а максималната на височина 1200 метра ще бъде около минус 10°, на 2000 метра – около минус 14°. Заради вятъра усещането ще е за още по-студено време. Има условия за измръзвания.
Още през нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат, облачността бързо ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Във вторник над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но студено. През деня вятърът още ще отслабва и ще стане западен, в югозападната част от страната ще е почти тихо. В сряда ще е най-студено. Сутринта минималните температура ще се понижат на места до минус 15°, минус 20°. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, вятърът за кратко ще се ориентира от югозапад. В четвъртък облачността ще намалее, вятърът ще се ориентира от северозапад и в Северна България временно ще се усили.Източник:ИА "Фокус".
Видео за обстановката във Варна.Автор:jivko
mihalev,vremetoprognoza.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар