вторник, 8 декември 2015 г.

ПОНИЖЕНИЕТО НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ ПРОДЪЛЖАВА И В ПЕТЪК ТЕ ЩЕ ДОСТИГАТ ЕДВА 7 ГРАДУСА

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com

Днес ще бъде предимно облачно, но почти без валежи. Временни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България, където сутринта в котловините и около реките все още ще е мъгливо. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните - между 5° и 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев. 
По Черноморието ще бъде облачно, но почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.
Над планините облачността ще е предимно значителна, с по-съществени разкъсвания над масивите от Югозападна България. Ще духа до умерен източен, по-високите и открити части - югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°. 
В четвъртък и петък ще бъде облачно. Само на отделни места, главно в Източна България, ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и североизточните райони - и слаб сняг. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от север-североизток. Понижението на температурите ще продължи и в петък минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 2° и 7°. В събота вятърът ще се ориентира от запад и облачността от запад на изток ще се разкъсва и намалява. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар