сряда, 25 ноември 2015 г.

В МОНТАНСКО НА 26 НОЕМВРИ ПАДНА ПЪРВИЯ СНЯГ,СТУД НИ ОЧАКВА ПРЕЗ УИКЕНДА

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com
Днес отново ще е дъждовно, сутринта на места в северозападните райони с валежи от сняг. От югозапад ще започнат да спират валежите, най-късно вечерта - в Североизточна България. Над южните райони ще има временни разкъсвания на облачността, но привечер на места там отново ще превали. Ще духа умерен, в Източна България и временно силен източен вятър, който постепенно ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са в широки граници: от 3°-4° в северозападните, до 16°-17° в югоизточните райони. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември и с преминаването на средиземноморски циклон ще продължи да се понижава.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие. Временни разкъсвания на облачността ще има над южните райони. Вятърът преди обяд ще бъде умерен и силен от изток-североизток, в следобедните часове ще отслабне. Максимална температура на въздуха – от 13° до 16°, тази на морската вода е 13-14°, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще е облачно, по билата мъгливо. Преваляванията от юг на север постепенно ще спират. На височина над 2000 метра, в Западна Стара планина и в ниските планински райони валежите ще са от сняг. Вятърът ще е предимно от запад-югозапад – умерен, по върховете и силен. Вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 4°, на 2000 метра – около 0°.
В петък вятърът отново ще се ориентира от североизток и ще се усили, а температурите ще се понижат още. Валежите ще се активизират. Ще превалява дъжд, но в планинските райони в Западна България, над 600-700 м, с понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг. В събота вятърът ще стане северозападен. Валежите ще отслабнат и от запад на изток постепенно ще спират. Ще започне и разкъсване на облачността. В Западна България ще е студено, минималните температури на места ще са около и под 0°, а дневните едва 4-6°, докато в Източна все още ще достигат 12-14°. В неделя ще духа умерен северозападен вятър. Над източните райони ще преобладава облачно време, а над западните - облачността ще продължи да се разкъсва и над много райони ще намалява.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар