четвъртък, 26 ноември 2015 г.

ОТ З0 НОЕМВРИ НИ ЧАКА СУХО ВРЕМЕ,ОТ СРЯДА-ЧЕТВЪРТЪК ТЕМПЕРАТУРИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ ДО 15 ГРАДУСА

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com

Днес от юг на север ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цялата страна. На места в южните райони валежите ще бъдат значителни по количество. В Северозападна България и Предбалкана ще превалява и сняг. На места във високите котловинни полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг, привечер за кратко валежът ще е от сняг. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°, а в югоизточните райони до 8° - 10°.
Над Черноморието ще бъде облачно. От юг ще започнат валежи от дъжд. Максималнните температури на въздуха ще са от 8° до 12°. Температурата на морската вода е 13-14°, а вълнението на морето ще бъде около 3 бала.
Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, а над 1800 - 2000 метра и в Западна Стара планина - сняг. Ще духа умерен югоизточен, а по-високите части и силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 2°, на 2000 метра – около минус 1°.
В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще бъде умерен. Валежите ще отслабнат и от запад на изток постепенно ще спират. Ще започне и разкъсване на облачността. В по-голямата част от Западна България ще е студено, минималните температури на места ще са около и под 0°, а дневните едва 4-6°, докато в крайните южни и източните райони все още ще достигат 10-14°. В неделя ще духа умерен, в Северна България и временно до силен запад-северозападен вятър. Над източните райони ще преобладава облачно време, почти без валежи, а над западните - облачността ще продължи да се разкъсва и над много райони ще намалява. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 6° и 11°.
През събота и неделя ще продължават да се понижават температурите в цялата страна. Това каза синоптикът Анастасия Стойчева, от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. По думите ѝ, това ще се случи дори и в Източните райони на страната. „Максималните температури в неделя ще са между 6 и 11 градуса”, заяви тя, като добави, че минималните също ще се понижават. „В събота и неделя, в сутрешните часове, ще има и отрицателни температури”, уточни Анастасия Стойчева. 
Синоптикът обясни, че засега изглежда, че следващата седмица, до към четвъртък-петък, валежи не се очакват. „Времето се очертава да е сухо”, добави тя. По думите ѝ, от събота от Запад ще спират валежите. „В събота все още ще има валежи от Източна България, в количества до около 10-20 литра, но в Западна България вече няма да вали. Облачността ще започне да се разкъсва”, допълни синоптикът. Тя посочи, че от тази неделя до четвъртък на 3 декември, времето ще е сухо, без валежи. „Сутрешните температури ще са отрицателни в Западна България, Северозападна райони и котловинните полета. Дневните температури ще са в между 6-11 градуса”, добави още синоптикът, като посочи, че те ще започнат да се повишават към сряда-четвъртък. „Тогава пак ще има температури около 10-15 градуса”, каза още Анастасия Стойчева.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар