неделя, 11 октомври 2015 г.

ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ОБЛАЧНО И ВАЛЕЖИ ОТ ДЪЖД С ПРЕКЪСВАНИЯ

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com
Днес отново ще бъде облачно, с валежи от дъжд, но вече по-слаби, като през деня валежите от запад ще започнат да спират. Ще има и временни разкъсвания на облачността, главно над Южна България. С умерен, в североизточните райони до силен вятър от север ще нахлува по-студен въздух. Температурите ще се понижават и в Северна България максималните ще са между 7 и 12. В Южна България ще е по-топло с максимални температури между 14° и 19°, в София около 13°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурен синоптик Христо Христов 
Над Черноморието ще бъде облачно и с прекъсвания ще превалява дъжд, по-значителен над северните райони. По южното крайбрежие ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен, в северните части и силен северен вятър. Максимални температури 12°-17°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4, на места по северния бряг и до 5 бала.
Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – примесен със сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 11°, на 2000 метра – около 5°.Източник:ИА "Фокус".
Във Варна към 8,00 часа днес времето е облачно и без валежи.Температурата на въздуха е 12 градуса. jivko mihalev

Няма коментари:

Публикуване на коментар