петък, 16 октомври 2015 г.

УТРЕ ДО 21 ГРАДУСА,ОТ ВТОРНИК НАХЛУВА СРАВНИТЕЛНО СТУДЕН ВЪЗДУХ

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com
През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, а преди обяд на места в равнините и мъгливо време. На отделни места ще превали слаб дъжд. През деня ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минимални температури между 9° и 14°, максимални – между 16° и 21°. Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще преобладава облачно време, без валежи. В часовете преди обяд и видимостта ще бъде намалена, а след обяд ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха и морската вода 17-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Над планините ще преобладава облачно време, но само на изолирани места е възможно слабо да превали. Ще духа до умерен, по билата временно и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 10°.
В неделя и понеделник ще е без валежи, ще има и разкъсвания, и намаления на облачността, по-съществени през първия ден. Минималните температури ще са малко по-ниски, дневните ще останат почти без промяна. През нощта срещу вторник от северозапад ще започнат валежи, които с прекъсвания ще продължат и през следващото денонощие; в отделни райони временно ще са интензивни. От северозапад ще започне да нахлува сравнително студен въздух.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар